top of page
Charlotte Norlund 1.jpg

CFSN

Foto: Ellen- Marie Kristiansen

0M KUNSTNEREN

Charlotte Norlund  (f.1989)

Pseudonymet CFSN

* Medlem av ØBK og NBK

* Godkjent Master av ØBK

 

Kunstneren er bosatt og har sitt hovedvirke via Galleri/ Verksted i Møllebyen i Moss.

 

Arbeidet er primært veggmalerier, gatekunst, kunst i offentlig rom og workshops.

 

Kunstneren debuterte på Galleri Henrik Gerner i Moss, 2015. Videre i 2020 er det vist 2 separatutstillinger på Cafè Riis i Moss. I 2021 var en utstilling på galleriet til Moss kunst og ramme.

Kunstneren mottok i 2019 et kunststipend av Moss2020 jubileumskomite og ble videre støttet av Hòegh Eiendom for å lage gatekunst til sammenslåingen mellom Moss og Rygge, samt Moss 300 års jubileum.

 

CFSN er en av Norges få kvinnelige gatekunstnere. Gjennom 12 år har sjablongteknikk blitt et avansert uttrykk og nivå, for å oppnå kombinasjon av

hyperrealistiske motiver og urbane preg.

 

I 2019 opprettet firmaet "CFSN" og satset for fullt på kunst som hovedvirke. Gjennom tett samarbeid med kommune, skoler, fritidsklubbene og Kirkens bymisjon har oppdragene gitt muligheter for utfoldelse. Her skapes workshops, kurs og kulturelle arrangement for barn og unge.

 

I løpet av 2020 har oppdrag innebært en rekke utsmykninger av lokaler for bedrifter, kommunale og private oppdrag.

Utdannet i Fine Art ved Florence Academy of Art. 

 

Gjennom sitt arbeid veksles det mellom ulike medier innenfor visuell kunst. Spisskompetansen er knyttet til billedkunst i form av sjablonger

(gatekunst), oljemalerier og tegning.

 

Med utdannelse innenfor akademisk tegning og klassisk realisme brukes denne kunnskapen til å utvikle unike verk. Bildene inneholder ofte urbane farger og bruken av symbolisme står sterk i kunsten.

Internasjonalt har bilder deltatt på utstillinger via Art Fairs i Milano og USA. Med verk ble jeg plukket ut til finalist i stencilarprize i Austraila, 2016.

 

Design uten navn.jpg
2.jpg
1.jpg

fARGER

CFSN arbeider med fargenes påvirkningskraft til seeren. Billedkunst er komponert av elementer satt sammen til en komposisjon. Fra motivet, fargevalget og mediumet fortelles det en historie fra kunstneren til seeren. 

Farger setter tonen for stemningen og setter sving i følelseslivet. Med spraybokser kommer malingen ut med intensitet og fart som man kan se i maleriene. Av tusenvis av små dråper akrylmaling sprayes fargene med energien som legges inn i hvert trykk. 

SYMBOLISMe

Et symbol er et tegn, en gjenstand, en handling eller noe annet som har en dypere mening. Symboler er ideen kunstneren ønsker å forsterke og formidle slik at budskapet i motivet forsterkes.

CFSN sin symbolbruk kommuniserer den indre visjonen med kunstverket. Seeren ledes til et subtilt hint eller en direkte påpekelse som bygger opp kunstverket. Motivet og symbolismen er i et samspill for å kode et budskap fra formidler til mottaker.

KUNST & KULTUR

CFSN jobber som en idègrunder for konsept for kunst- og kultur prosjekter. Ved å lage workshops, festivaler og verksted skapes aktivitet og lavterskeltilbud.

Verdiskapende prosjekt skapes som egen aktør med samarbeidspartnere som lokale kunstnere, bedrifter, organisasjoner og kommunen. 

Gjennom kunst og kultur jobbes det med møteplasser for miljø, inkludering og folkehelse.

20181016_160237.jpg
Charlotte Norlund 4.jpg

Det aller viktigste du gjør er å feile masse ! Det betyr at du har prøvd noe. Veien videre er å fortsette å feile, men  på en annen måte hver gang. Feil, juster, feil og juster som en evigvarende dans. Samtidig som man er sulten på å finne løsninger.

En dag, er du blitt så kompetent og dyktig på feil at man velger riktige retninger, løsninger og prosjekt i livet.

bottom of page